ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΛΑΜΗ

«ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ»

 

Ο Πατριάρχης δέχτηκε στο Φανάρι τον Πρόεδρο του ΔΣ του Νοσοκομείου ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ κο Βασίλειο Παπά και τον εκπρόσωπο του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας κο Παύλο Τροχόπουλο οι οποίοι του μετέφεραν την πρόσκληση για την μεγάλη παρουσίαση της συλλογής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ» του αείμνηστου αρχιτέκτονα και ζωγράφου Ευθυμίου Βαρλάμη που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Με την έκθεση αυτή το πρωτοποριακό νοσοκομείο της Μακεδονίας ανοίγει τον διάλογο για τη συνέργεια ανάμεσα στην Πίστη, την Θεραπεία και την Τέχνη. Πως δηλαδή το θρησκευτικό συναίσθημα βοηθάει τους ανθρώπους, και τους ασθενείς και τους γιατρούς, στην πολύτιμη θεραπεία. Η εικαστική συλλογή του μεγάλου έλληνα καλλιτέχνη της διασποράς είναι ένα σύγχρονο έργο που παρουσιάζει το θέμα της συνέργειας της Πίστης και της Θεραπείας με ένα αποκαλυπτικό τρόπο που μόνο η τέχνη μπορεί να κάνει και αυτό γιατί αναφέρεται και στην λογική και το συναίσθημα.

Το έργο του Βαρλάμη για τον Άγιο Λουκά ήταν το τελευταίο εικαστικό έργο της ζωής του και μέχρι σήμερα οι παρουσιάσεις της συλλογής είχαν τεράστια απήχηση στο ευρύ κοινό. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας μας αλλά και από ιδρύματα εκτός Ελλάδος για την παρουσίαση των έργων.

Με την μεγάλη και πρωτότυπη αυτή εκδήλωση και την συμμετοχή της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου κλείνουν με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο οι λαμπρές εκδηλώσεις με τις οποίες το νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ γιόρτασε φέτος την επέτειο των είκοσι χρόνων λειτουργίας και προσφοράς.

Το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας που ως γνωστό αντιπροσωπεύει το έργο του Έλληνα δημιουργού σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει αναλάβει την οργάνωση της έκθεσης.