Φωτογραφία από τα εγκαίνια της έκθεσης

Η κα Ελένη Δανιηλίδου από το Ελληνικό Χωριό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Ζέρβας και ο γυναικολόγος κος Γεωργιάδης

Από αριστερά ο κος Εξαδάκτυλος, ο κος Καράγλου, ο κος Ζέρβας, ο κος Νίτσας και ο κος Τροχόπουλος

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ

ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΒΑΡΛΑΜΗ

ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εγκαινίασαν την πρωτότυπη έκθεση του αείμνηστου Μάκη Βαρλάμη «ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ». Μία Έκθεση…για καλό σκοπό αφού από τα έσοδα ενισχύεται το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.

Ο δήμαρχος, δίνοντας πρώτος το καλό παράδειγμα αγόρασε έργο από την συλλογή του Βαρλάμη «ΤΕΧΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στην έκθεση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι βρήκαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο Βαρλάμη, αφού ο ΙΣΘ εξασφάλισε την ειδική τιμή των 300€ λόγω της ενίσχυσης του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.

«Ο Βαρλάμης με το έργο του αυτό μου θυμίζει τον Βόλφαγκ Αμαντέους Μότσαρτ γιατί και αυτός ήθελε η τέχνη του να είναι προσιτή στο ευρύ κοινό…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, ενώ ο υπουργός εξήρε το κοινωνικό έργο της τέχνης του Βαρλάμη αναφέροντας το πρόσφατο παράδειγμα της έκθεσης του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΘ  κος Νικόλαος Νίτσας πρότεινε σε όλους τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης να υποστηρίξουν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ διαλέγοντας και ο ίδιος ένα έργο από την φημισμένη συλλογή του Βαρλάμη για τον Μεγαλέξανδρο.

Από την πλευρά του Ελληνικού Χωριού η αντιπρόεδρος κα Ελένη Δανιηλίδου ευχαρίστησε τον ΙΣΘ και τους ανθρώπους του Βαρλάμη για την προσφορά τους ενώ δεν παρέλειψε και αυτή να δώσει το παράδειγμα επιλέγοντας ένα από τα έργα της συλλογής.