Ύστερα από πρόσκληση του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ στο Ελληνικό Ιωαννίνων και του Ζωγράφειου Σχολείου Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής, το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας, παρουσίασε στο πλαίσιο του 14ου Συμποσίου Γλυπτικής, το συνολικό έργο του Μάκη Βαρλάμη.

Η παρουσίαση περιλάμβανε, προβολή του βίντεο παρουσίασης του Μουσείου Βαρλάμη στην Αυστρία, ομιλία του Παύλου Τροχόπουλου (μέλος του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας) με θέμα: ΜΑΚΗΣ ΒΑΡΛΑΜΗΣ, ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ενώ τέλος διαβάστηκε απόσπασμα από το διήγημα του Βαρλάμη, «Στο Δρόμο για το Μέτσοβο» από την Ηπειρώτισσα ποιήτρια, Παναγιώτα Παρθενίου.

Την ίδια μέρα παρουσιάσθηκαν αυθεντικά έργα Βαρλάμη από την συλλογές «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 2000» και «ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ» ενώ έγινε και παρουσίαση των εκδόσεων του καλλιτέχνη.

Η παρουσίαση έγινε στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας του Μουσείου Παπαγιάννη με το Μουσείο Τέχνης του Βαρλάμη στην Αυστρία. Στο φετινό 14 Συμπόσιο Γλυπτικής συμμετείχε το Μουσείο της Αυστρίας με δύο γλύπτες που δούλεψαν επί τόπου και τα έργα τους θα μείνουν στο χώρο του Μουσείου Παπαγιάννη.

Μία ξεχωριστή βραδιά που αγκαλιάστηκε από τις αρχές της ευρύτερης περιοχής και από πλήθος κόσμου.

https://www.zografeio.gr/%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%80%cf%8c%ce%bb%cf%85%cf%84%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%84%cf%85%cf%87%ce%af%ce%b1-%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ad%cf%81%cf%89/

 

 

Ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης στο μέσον με τα μέλη του Πειραματικού Εργαστηρίου Παύλο Τροχόπουλο και Αστέριο Νένο.

Από την βραδιά της εκδήλωσης.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης.

Ο καθ. Θεόδωρος Παπαγιάννης με τον βοηθό του και τους Αυστριακούς γλύπτες, επί το έργον…