Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης Βαρλάμη στο Λουξεμβούργο την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.  Η έκθεση με τον τίτλο «LUXEMBOURG SANTORINI the two paradises on earth» πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του DA VINCI FORUM στο κέντρο του Λουξεμβούργου. Η αίθουσα του φόρουμ γέμισε από Έλληνες του Λουξεμβούργου αλλά και από Λουξεμβούργιους που γνωρίζουν και παρακολουθούν το έργο του Βαρλάμη. Τα εγκαίνια έγιναν από την πρώην υπουργό πολιτισμού την κυρία  Erna Hennicot Schoepges και την πρόεδρο του DA VINCI FORUM την κυρία Michelle Friederici. Την οργάνωση της έκθεσης ανέλαβαν η Ελληνική Κοινότητα του Λουξεμβούργου, ο σύλλογος του Ελληνικού Πολιτισμού στο Λουξεμβούργο, η ART EDUCATION MANAGEMENT, η ESPACE ARTIME και το Μουσείο Τέχνης του Βαρλάμη από την Αυστρία μαζί με το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής του Έλληνα καλλιτέχνη από την συλλογή του για το Λουξεμβούργο και από την Σαντορίνη. Στο πλαίσιο της έκθεσης στις 10 Οκτωβρίου θα γίνει ημερίδα στο DA VINCI FORUM με τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς του Λουξεμβούργου με θέμα: ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ.

Παράλληλα στο χώρο του νοσοκομείου ZITHA KLINIK που βρίσκεται στο κέντρο του Λουξεμβούργου, λειτουργεί έκθεση Βαρλάμη με θέμα: Η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ.

Στις φωτογραφίες που εμφανίζονται διακρίνουμε ένα μέρος από τους χώρους της έκθεσης στο DA VINCI FORUM, την τελετή των εγκαινίων, την κυρία Friederici ανάμεσα σε δύο συνεργάτιδες της, ενώ στην τελευταία φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά ο Παύλος Τροχόπουλος (Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας) ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Πρεσβείας ο κος Ανδρέας Γκούρας, η κα Schoepges και ο εκρπόσωπος του Μητροπολίτη Βελγίου ο π. Παναγιώτης.